Belföld

Nem tarthatják meg a pluszmilliókat a fideszesek

Forint(210x140)(1).jpg (forint)
Forint(210x140)(1).jpg (forint)

Orbán Viktor vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat.

A Blikk cikke szerint Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató a Fidesz választókerületi elnökeinek azt írta, “kérjük szíves és gyors közreműködéseteket abban, hogy a miniszterelnök határozott kérése minden településen érvényesüljön: a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse azt vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra, az általa vezetett településen”.

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A kormányfői kérés azonban bővebb kört érinthet, mivel a kisebb városokban kiosztott extrapénzre is kiterjed.

A Blikknek Kocsis Máté azt mondta: abban a reményben írták ezt a levelet, hogy mindenki vissza fogja fizetni a jutalmat, akik nem, azok számolhatnak a következményekkel. Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva – tette hozzá.

A napilap a múlt héten először a budapesti kerületek vezetőinek, majd a megyei jogú városok irányítóinak jutalmáról készített összeállítást, valamint megírták azt is, hogy mennyi pénzt osztottak szét az önkormányzati cégek vezetői között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik