Belföld

Bayer-ügy: Orbánt és Ádert bírálja a DK

Bayer Zsolt (bayer zsolt)
Bayer Zsolt (bayer zsolt)

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a rasszizmus, a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés elleni fellépés lehet a demokratikus ellenzék összefogásának legfontosabb eleme.

Erről Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a Gyurcsány Ferenc által vezetett párt alelnöke beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus bírálta Orbán Viktor kormányfőt és Áder János köztársasági elnököt, amiért “némák maradtak” Bayer Zsolt cikkével kapcsolatban. Felidézte, hogy Vivien Reading az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke a publicisztikára reagálva elítélte a rasszizmust, és emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió polgárai miért is kaptak Nobel-békedíjat.

Bebizonyosodott, hogy nem elég egyszer szónokolni a kirekesztés ellen, hanem rendszeresen beszélni kell róla és tenni kell ellene – mondta Vadai Ágnes. Hozzátette: pártja ezért kezdeményezett tüntetést január 13-ára a Fidesz fővárosi székháza elé. Tájékoztatása szerint az eseményen a DK mellett az MSZP, az LMP, a Szema, a Szolidaritás, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért, valamint a Lasso Drom szervezet képviselteti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik