Belföld

Kiderült, kikkel romkocsmázott Orbán

Orbán Viktor az Ötkert előtt (orbán viktor,)
Orbán Viktor az Ötkert előtt (orbán viktor,)

A miniszterelnök saját pártja, a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a tagjaival egyeztetett szombaton.

Giró-Szász András kormányszóvivő vasárnap elárulta kik voltak azok a titokzatos fiatalok, akikkel szombaton egyeztetett a miniszterelnök – olvasható az eduline-on. Mint mondta: Orbán Viktor szombaton a Fidelitas meghívására érkezett az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyre.


A kormányfő és pártjának ifjai (Fotó: Facebook)

Ugyanitt forgott az a Facebookra kitett videoüzenet is, melynek kapcsán diákok egy válaszüzenetben blöfföléssel vádolták Orbánt.

Arra a kérdésére, hogy a végzős középiskolások mikor tudják meg, milyen követelményeknek kell majd megfelelniük a bejutáshoz, Giró-Szász András elmondta: idén a 240 volt a pontminimum, de egyetemenként és szakonként eltérő eredmény kellett a bekerüléshez, az átlag 369 pont volt. Hogy idén hogy lesz, az a tárgyalásokon dől el.

A kormányszóvivő újra hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási rendszer újjászervezést igényel. Fontos viszont, hogy az átalakítás ne keltsen félelmet és áttekinthető legyen, a kormányfő ezért kérte Balog Zoltánt arra, hogy egyszerűsítse a felsőoktatás jövőjéről szóló kormányzati előterjesztést.

Arra a kérdésre, hogy a most bejelentett változások összefüggésben vannak-e a hallgatói tiltakozásokkal, Giró-Szász András úgy válaszolt: a tüntetések a demokrácia részei, és figyelemfelhívóak tudnak lenni. “Nyilvánvalóan ez apropója volt annak a találkozónak, amelyre a Fidelitas hívta meg a miniszterelnököt. A Fidelitas is hasonló felvetésekkel élt, és ez vezetett ide. De ez nem a koncepción változtat, hanem annak egy elemét tisztázza le, egyszerűsíti” – fejtette ki.

A mai sajtótájékoztatón egyébként az oktatásért is felelős miniszter, Balog Zoltán elmondta, szerdán végleges döntéseket hoz a kormány a felsőoktatási felvételiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik