Belföld

Tíz ok, amiért Puzsér ki nem állhatja Semjént

A megmondóember alaposan kikel a KDNP elnöke ellen, de kap Orbán Viktor is, akinek jobbkeze az "inkompetencia megtestesült ideálja".

A Csillag születik zsűritagja Facebook-oldalán bírálja a kormányfő-helyettest. Íme a tíz ok, miért.

“1. A KDNP. Semjén egy olyan párt elnöke, aminek nincs társadalmi támogatottsága, nincsenek szavazói. A KDNP frakciója Orbán nélkül csak turistacsoportot alkotva kerülhetne a Parlamentbe. Egy virtuális, politikai pártnak látszó négytagú mozaikszó, bármiféle felhatalmazás nélkül. Korrekt versenyben még puccsal se kerülhetnének hatalomra, lévén nincs egy osztagnyi (sic!) hadra fogható ember köztük.

2. Miniszterelnök-helyettesi cím. Semjén Zsolt annak a kormánynak a második embere, amelyik eloszlatta az utolsó illúziót, hogy a nemzeti (konzervatív, polgári, jobb-) oldal bármivel is különb, mint a posztkomcsik. Az Orbán-Semjén kormány napról-napra győz meg arról, hogy korrupcióban, hazugságban, alkalmatlanságban és gátlástalanságban lazán felveszi a versenyt az előző meg az azelőtti kormánnyal, csak nekik még több hatalom van a kezükben.

3. Teljes alkalmatlanság. Semjén a legsemmirekellőbb ember a kormányban. Egy olyan társaságban, ahol az inkompetencia megtestesült ideálja, Matolcsy nemzetgazdaságért felelős miniszter lehet, ott ez a szerencsétlen érdemi hatalmat, tényleges feladatot soha nem kapott. Miniszterelnök-helyettessége, mint nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszteré nem több, mint egy hangzatos blöff, Orbán maximum a kocsija színéről engedi egyedül dönteni.

4. Plágium. Hogy lehetne bármiféle szakmai hozzáértést elvárni egy olyan embertől, aki még egy szakdolgozatot is képtelen volt tisztességesen megírni? De legalább a politikusi pályára alkalmassá teszi az a tény, hogy lopta.

5. Inkvizítor hajlam. Semjén a doktori értekezésében(!) jelenti ki, hogy Mick Jagger maga az Ördög. Nem azt írja, hogy a Rolling Stones zenéje sátáni, hanem komolyan azt állítja, hogy Jagger személyében jelen van az Antikrisztus. Efféle sötét babonaságért humánusabb helyeken kényszergyógykezelés jár, nálunk doktori cím. Dr. Semjén Zsolt teológusként sátáni erők működését látja popdalok éneklése mögött, ugyanakkor úgy véli, hogy az Úrnak kedves az, ha ártatlan és védtelen állatokat szórakozásból legyilkol.

6. Vadászat. Semjén Zsolt amellett, hogy szeret vért ontani, nem átall lobbizni is azért, hogy minél több vadon élő állat lehelje ki a lelkét, már, ha van neki. Miniszterelnök-helyettesként azon fáradozik, hogy a spanjaival minél több és többféle állaton gyakorolhassák perverz időtöltésüket. Az elmúlt két év legjelentősebb, nevéhez köthető belpolitikai eseménye az volt, amikor levélben követelte gazdapártja miniszterétől a nyári lúd, a vadgerle, a fürj és még számos addig védett állatfaj vadászhatóságát.

7. Kamu hajszín. Ötvenévesen hogy lehet valaki teljesen ősz, amikor az elmúlt húsz évben nem kellett dolgoznia, megélhetési problémái mégse voltak soha? A titok nyitja az lehet, hogy eredeti, vörös hajszínét vallásos meggyőződésből addig mosta a legkülönbözőbb vegyszerekkel, amíg a jelenlegi végeredményt nem kaptuk. Semjén nem szereti a vörös embereket, úgy gondol rájuk, mint Isten kegyetlen tréfáira.

8. A Reagen-szobor. Semjén Zsolt szobrot állíttatott a Szabadság téren Ronald Reagennek, annak a gyalázatos pojácának, aki színészként John Wayne, elnökként Gerald Ford szintjét se ütötte meg. És bár boldog kölyökkutyaként ugrálja körbe a háborús uszító debil egész alakos szobrát, ugyanezzel a lelkesedéssel nyalja fényesre annak a gazdának a kezét, aki a csillagháborúval fenyegetőző fantaszta hazájával és nyughelyével szemben az azeri meg a kínai szövetséget kínálja fel Magyarországnak.

9. Krisztus-marketing. A názáreti halálát és feltámadását reklámérvként használni kétségtelenül ocsmány dolog. Csakhogy Semjén nem egy autót vagy egy doboz cigit akar nekünk eladni azzal, hogy a Megváltó is ezt vezetné vagy ezt szívná, hanem azt állítja, hogy többek között azért áldozta fel az életét, hogy ő meg a haverjai havi hét kilóért zavaros és agresszív tévképzetekkel vegzálják a buzikat, a nőket, a hajléktalanokat, az ateistákat és ki tudja, hogy még hányféle társadalmi csoportot.

10. Elvtelenség és cinizmus. Szűz Mária országának első számú katolikusa egy olyan mélyen lelkiismereti természetű kérdésben, mint az abortusz, soha nem konfrontálódott a Fidesszel, eszébe nem jutott az együttműködés feltételévé tenni a magzatgyilkosságok betiltását vagy akár csak korlátozását. Plágiumügye kapcsán se habozott sokat azzal, hogy előadja Gyurcsány Őszöd utáni érvelését, és miközben éveken át morális alapon szólította fel lemondásra a szocialista miniszterelnököt, most ő magyarázkodik azzal, hogy amit tett, az hiába erkölcstelen, hiszen jogszerű” – írja a Csillag születik volt zsűritagja, aki korábban Gyurcsány Ferencet is bírálta,  amikor a DK több tagja is tiltakozásul sárga csillagot viselt a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik