Belföld

Nekiment Gyurcsánynak az RTL sztárja

Öles posztban kel ki Gyurcsány Ferenc ellen Puzsér Róbert a Facebookon.

A Csillag születik zsűritagja, aki a mostanában megjelent Szélsőközép című könyvét promózza, egy nyilvános posztban ment neki a volt kormányfőnek. Szerinte ugyanis visszataszító, ahogyan Gyurcsány kikelt a minapi parlamenti zsidózás ellen.

A lista

A magyar országgyűlésben hétfőn egy jobbikos képviselő szerette volna összeíratni a zsidó származású embereket. Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott, hogy „pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán (a gázai helyzet – a szerk.) annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.


Fotók: Neményi Márton

A kijelentésre Németh Zsolt államtitkár csak annyit reagált, hogy nem támogatna egy ilyen kutatást, mivel a kormány zsidó származású tagjainak száma nem kapcsolódik a szóban forgó konfliktushoz.

Tiltakozások

A kijelentés miatt az Egymillióan a szélsőjobb ellen nevű Facebook-csoport villámcsődületet szervezett a Parlament elé. A szerveződés azt kérte, mindenki viseljen sárga csillagot, aki szerint nem tűrhető sem az, hogy kilencven évvel a zsidótörvények után újból „listázzanak”, sem az, hogy „a magyar pártok némák legyenek”. De tiltakozott minden parlamenti párt és számos civil szervezet is.

Gyurcsány pártjának több tagja is tiltakozásul sárga csillagot viselt a parlamentben. Erre reagált Puzsér, aki ezt írta: „Elképedve nézem, ahogy Gyurcsányék fölvarrják a sárga csillagot. Pontosan ugyanannak a félelemnek és gyűlöletnek a kufárai ők, aminek a Jobbik. Közös erővel igyekeznek beletaszítani az országot a polgárháború szakadékába. Gyurcsány pontosan tudja, hogy nem fenyeget itt semmiféle nácizmus, csak az, hogy másfél év múlva a haverjaival nem jutnak vissza a parlamenti húsosfazék közelébe.”

Puzsér

A szabad idejében isteneket gyártó megmondóember később közvetlenül is megszólítja a DK elnökét a posztban:

„Tudod mit, Gyurcsány? Ha tényleg komolyan gondolod, hogy itt veszélyben vannak a zsidók, akkor ne a sárga csillaggal fényképezkedjél, hanem akasszad vissza az Armani-öltönyödet a gardróbszekrénybe, és szürke rabruhában menjél a Parlamentbe, de a nyilvántartási tetkót se felejtsed el a karodra varratni! Vegyed le a kígyóbőr cipődet, és lyukas bakancsban közlekedjél, ahogyan a munkaszolgálatosok a keleti fronton! És tudod mit, Gyurcsány! Ha valóban fontos neked a hazai zsidóság, és valóban úgy gondolod, hogy veszélyben vannak, akkor borotváljad le a tökéletes frizurádat, ahogy az Auschwitzban volt szokás! Hadd lássuk, meddig mész el a hazai zsidóság védelmében! Vagy ekkora bajban azért még nincsenek? Lehet, hogy túlbecsülöm a náciveszély mértékét?”


„Ne a sárga csillaggal fényképezkedjél”

A Jobbik és az LMP kitalálójaként is bemutatkozó Puzsér szerint „ez az olcsó ripacskodás a sárga csillaggal mindennek az alja. Te lökted oda ennek a kattant Orbánnak a kétharmadot, a félfasiszta Jobbiknak Kelet-Magyarországot, most meg a leggennyesebb sebben forgatod az ujjadat látványos élvezettel. Semmi se túl drága neked, ha azt a magyar társadalom fizeti meg” – írja a Facebookon Puzsér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik