Belföld

„Nem vagyok hajlandó kitenni a nemzeti radikális oldalt a beégésnek”

jobbik (jobbik)
jobbik (jobbik)

Mégsem tüntetnek a jobbikosok a Jobbik ellen tüntetők ellen vasárnap. Apáthy István, a párt képviselője nem szeretné, ha „beégnének" a kevés résztvevő miatt.

Apáthy István erzsébetvárosi jobbikos képviselő lemondta azt a vasárnap délutánra szervezett ellentüntetést, melyet a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Mozgalom Kossuth térre meghirdetett tömegdemonstrációja ellen próbáltak összehozni – írja az atv.hu.

Apáthy István – Fotó: MTI / Mohai Balázs

Az antifasiszta tömegtüntetés elleni demonstrációt a kuruc.info népszerűsítette. A rendezvény Facebook-oldala szerint mintegy 300-an jeleztek vissza, hogy biztosan elmennek.

Apáthy jobbikos képviselő, az ellentüntetés szervezője csütörtök este a közösségi oldalon a következőket írta (betű szerinti idézet következik):

„Tudom, hogy ezek után sokan megbotránkoztok rajtam, elkívántok melegebb éghajlatra és lesznek, akik hazaárulónak tartotok!!! Azonban a tegnapi egyeztetés után sokatokkal beszéltem telefonon, emailon és egyéb módon! És el kellett fogadjam azt a tényt, hogy ha leszünk is 200 valahányan, a megjelenésünk 15.000 zsidó és szimpatizánsai előtt hangya fingot sem fog érni, talán csak annyit, hogy megint be égünk, mint a reisstag és majd nevetnek rajtunk a magyar – és külföldi zsidók!”

Apáthy így folytatja:

„És rá kellett jönnöm, hogy a tüntetésekkel, ellen demonstrációkkal sajnos már semmit nem érünk, csak beégetjük magunkat a kevés résztvevő miatt!

Én nem vagyok hajlandó kitenni a nemzeti radikális oldalt a beégésnek, ezért úgy döntöttem, lemondom a vasárnapi tüntetést.”

Vasárnap délután 15 órától a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány tömegdemonstrációt szervez a Kossuth térre, tiltakozásul Gyöngyösi Márton kijelentései ellen. A tüntetés soha nem látott széles összefogást eredményezett, beszédet mond Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom egyik vezetője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik