Belföld

Összefog Rogán, Bajnai és Mesterházy

összefogás (összefogás, kéz, )
összefogás (összefogás, kéz, )

A Fidesz frakcióvezetője, az MSZP elnöke és a volt miniszterelnök egy szélsőjobbellenes demonstráción fog fellépni a Kossuth téren vasárnap délután 15 órakor – írja az atv.hu.

Sosem látott összefogást eredményezett Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő zsidókra vonatkozó kijelentése, amelyet hétfőn tett a parlamentben. A történtek miatt tüntetést kezdeményezett vasárnap délutánra a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány. A rendezvényhez kapcsolódott a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány.

Az ATV szerint felszólal a három legnagyobb politikai erő képviselője is. A Fideszt Rogán Antal, a párt frakcióvezetője, az MSZP-t Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalmat pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök képviseli. Rajtuk kívül beszédet mond Ungvári Tamás író, fellép Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművésznő és Somló Tamás zenész is. A rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz.

Volner János “szánalmas kutyakomédiának” nevezte azt, hogy az ellenzéki pártok a kormányoldallal közösen vesznek részt a fenti szervezetek által szervezett eseményen. A jobbikos politikus gratulált a Fidesz politikusainak ahhoz, hogy nyíltan felvállalják a Bajnai Gordonnal és a Mazsihisszel alkotott nagykoalíciós tüntetést. “Így legalább mindenki láthatja, hogy ki kivel van és ki kinek próbál megfelelni” – fogalmazott Volner János.

A Hír24 középiskolás diákokat kérdezett arról, mit szólnak a parlamenti zsidózáshoz. A felvételt csak 16 éven felülieknek ajánljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik