Belföld

Kissé mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma Fejérben

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetelemzése szerint kissé mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma Fejérben.

A kimutatás szerint októberben 19 786 állástalant tartottak nyilván. Az álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya októberben 10,1 százalék volt, az előző havinál 0,1 százalékponttal alacsonyabb, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 1,1 százalékponttal lett kedvezőbb a mutató.

Összesen 2712 fő kérte nyilvántartásba vételét októberben, az előző havinál 459-cel (14,5 százalékkal), az egy évvel korábbinál 147-tel (5,1 százalékkal) kevesebben. A tárgyhónapban belépők négyötöde fizikai, a fennmaradó 19,8 százalék szellemi foglalkozású volt. A nyilvántartásba bekerülők negyede 25 év alatti, egyötödük pedig 50 év feletti.

Fejér megye nyolc területi kirendeltsége összesen 2455 munkahelyet kínált az álláskeresőknek októberben, amelyből 1389-et e hónapban jelentettek be a munkaadók. A megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 1221 betöltetlen álláshelyre várják a munkaadók a megfelelő jelentkezőket.

A megye területéről csoportos létszám-leépítési bejelentés nem érkezett, mint ahogy egy ütemben legalább tíz főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést sem jeleztek a munkáltatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik