Belföld

Megéri oroszul, japánul tudni

földgömb (földgömb, )
földgömb (földgömb, )

Magyarországon az angol a legnépszerűbb, plusznyelvként pedig egyre többen választják az oroszt – olvasható a teol.hu-n.

A magyar lakosságnak körülbelül a harmada beszél legalább társalgási szinten valamilyen idegen nyelven, ezzel az európai rangsor végén kullogunk – olvasható a teol.hu cikkében. A felvi.hu adatai alapján a tanult nyelvek ranglistáját az angol vezeti, a második helyen a német áll, és dobogós még a francia, ez a három az Európai Unió legfontosabb és legtöbbet használt nyelve.

Egyre népszerűbb ezek mellett az orosz. A karriertanácsadók szerint kiváló választás, hiszen Oroszország hatalmas piac, aki beszéli a nyelvet elhelyezkedhet tolmácsként, fordítóként, illetve kapcsolattartóként nemzetközi vállalatoknál. Ráadásul az orosz után bármelyik szláv nyelv megtanulása is könnyebben megy.

Az USA felsőoktatási intézményeiben a második legnépszerűbb nyelv a japán (a spanyol után), és várhatóan Európában is nő a kereslet az irányában, ahogy a japán piac is terjeszkedik a kontinensünkön. Szintén hiánynyelv a kínai, egyre nagyobb az igény az angol mellett kínaiul is beszélő munkavállalókra.

A magyar lista negyedik helyezettje az olasz, amit szintén érdemes elsajátítani. Főleg azoknak, akik a vendéglátásban szeretnének elhelyezkedni, hiszen Olaszország a világ egyik legkedveltebb turistacélpontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik