Belföld

A gyógyvíz lehet Budapest jövője

Rudas Fürdő (Rudas Fürdő)
Rudas Fürdő (Rudas Fürdő)

Félmilliárdért alakították százhúsz évesre a Rudast. A főpolgármester-helyettes szerint ezzel nyerhetjük meg a versenyt. Galéria!

A Rudas fürdő újra régi (értsd: 1800-as évek végi) patinájában várja a vendégeket, akik között remélhetőleg egyre több lesz a külföldi. A most befejezett felújítás azon koncepció része, hogy a főváros újra fürdővárosként kerüljön be az útikönyvekbe. “Budapest a turizmusban tapasztalható, éleződő versenyhelyzetre csak egyféleképpen reagálhat, a város gyógy- és egészségturizmusát meghatározó fürdők szolgáltatásainak fejlesztésével, a műemléki gyógyfürdők modernizálását célzó rekonstrukciók megvalósításával” – mondta Szentes Tamás főpolgármester-helyettes az átadón.


Kattintson a képre és nézze meg, hogy fest a 440 éves fürdő most! Fotók: Kummer János

A beruházásra tavaly nyerte el a pénzt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A 493 millió majdnem négyötöde uniós támogatás, a maradék százmilliót maga pótolta ki. A homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állították helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Az épületet akadálymentessé tették, korszerűsítették a fűtési, a szellőztetési és a világítástechnikai rendszereket. Az új büfét mind a fürdőben tartózkodó, mind pedig a fürdő területén kívül tartózkodó vendégek használhatják. A régi palackozórészben később élményfürdőt építenének.


Az átadón büszkén említették a Cinetrip bulisorozatot, amely végképp világhírűvé tette a Rudast. Kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik