Belföld

Matolcsy fizet, mint a kisangyal

matolcsy-gyorgy(1)(960x640)(1).jpg (matolcsy györgy, )
matolcsy-gyorgy(1)(960x640)(1).jpg (matolcsy györgy, )

A nemzetgazdasági miniszter nem kíméli vagyonát, rendületlenül törleszti az államadósságot.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nem csak az adóemelésekből, elvonásokból igyekszik lefaragni a közös tartozást. Rendszeres befizetője ugyanis az Összefogás az Államadósság Ellen Alapnak, amelyet tavaly áprilisban hozott létre Rédly Elemér győri katolikus plébános – írja a Blikk. Erre a számlára bárki befizethet, s minden fillér a 20 700 milliárd forintos tartozás csökkentésére megy.

Matolcsy György minden hónapban jövedelme egy meghatározott részét utalja át az alapnak – tájékoztatta a lapot a tárca sajtóosztálya. – A miniszter úr ezenfelül elsők között ajánlotta fel egyhavi bérét az alapnak. Pontos számot azonban nem árultak el.

Az adósság elleni küzdelemben csak néhány politikus vállalt bajtársiasságot Matolcsyval, ők is inkább a kezdetekben. A listavezető Surján László, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, mintegy 4,5 millió forinttal. Rajta kívül Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője 2 millió, Schmitt Pál volt államfő 1,5 millió, Navracsics Tibor igazságügyi miniszter pedig 1,1 millió forintot adott. A lelkesedés azonban alábbhagyott, Horváth Tihamér, az alap elnöke Matolcsyn kívül nem tud rendszeres adományozóról.

A Blikk megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy Orbán Viktor adott-e már pénzt. Ott azt mondták: a kormányfő egy másik közösségi cél megvalósulását támogatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik