Belföld

Ebben a tanévben is jár a támogatás

gyerekfoci(210x140)(2).jpg (gyerek futball)
gyerekfoci(210x140)(2).jpg (gyerek futball)

Az általános iskolák és a középfokú oktatási intézmények képviseletében az iskolai sportkörök szervezését végző testnevelő tanárok szakmai fórumának vezetőivel egyeztetett szerdán Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár életében nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet, hanem évek óta támogatja a város Önkormányzata a Nyitott tornatermek programsorozattal a szabadidősportot, valamint az iskoláknak biztosított forrással az iskolai diáksportot is.   A legutóbbi közgyűlésen döntött arról a képviselőtestület, hogy a 2012/2013-as tanévben 12 millió forintot biztosít a város az iskolai sportkörök támogatására. A jövő évi költségvetésben szerepel majd ez az összeg, azonban ennek tudatában már most számos diáksport versenyre nevezhetnek az intézmények.    „Személyes meggyőződésem, hogy fontos a fiatalok számára a rendszeres mozgás. Mindegy, hogy ki milyen sportágat választ, a lényeg, hogy naponta végezzenek valamilyen sporttevékenységet. Ehhez azonban meg kell teremteni a feltételeket és úgy gondolom, hogy az intézményi keretek között zajló sportolás támogatása mindig a fenntartó, így most önkormányzatunk feladata is. A célunk egyrészt az, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el a diákok. Emellett ösztönözzük a székesfehérvári alap- és középfokú oktatási intézmények bekapcsolódását a diáksport versenyrendszerbe.” – mondta el Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere Nagy Sándorral, a Székesfehérvári Városi Általános Iskolák, valamint Borostyán Lajossal, a Székesfehérvári Városi Középfokú Tanintézetek Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok Szakmai Fórumának vezetőjével egyeztetett a támogatás biztosításáról és felhasználásáról. A megbeszélésen Brájer Éva alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő is részt vett.

A megbeszélésen felmerült, hogy a Diákolimpián sikeresen szereplő és így továbbjutó csapatok költségeire a mostani támogatás nem biztosít fedezetet. Jövő tavasszal válna ez a forrás szükségessé, addig a polgármester arra tett ígéretet, hogy megvizsgálják a városi költségvetésben ennek a lehetőségét.

A közgyűlési döntés értelmében az iskolai sportköröknek biztosított támogatási keretet a városi szintű versenyeken való részvétel és eredményesség támogatására, valamint a városi diákversenyek lebonyolítását végző személyek munkájának elismerésére lehet fordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik