Belföld

Rendőrök vitték el a HírTV riporterét

rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)

Az újságíró nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson, ezért előállították. Védője szerint nem is kapott idézést.

A hatósági intézkedésről a csatorna híradásában és online felületén is beszámolt. Az mno.hu oldalon olvasható cikk szerint Kisberk Szabolcs lakásánál reggel ötkor jelentek meg a rendőrök. Előbb a kispesti kapitányságra, majd a II-III. kerületi bíróságra vitték, ahová egy rágalmazási per miatt idézték be.

A riporter ellen egy magánvádas eljárásban Tóth Viktor, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke kezdeményezett eljárást. A honlapon a HírTV az előállításról egy videofelvételt is közölt, amelyet a csatorna híradóiban is bemutattak.

Kisberk Szabolcs védője, Futó Barnabás ügyvéd a HírTV-nek azt mondta: védencét azért vitték be a rendőrök, mert “a rágalmazási ügyben küldött idézést állítólag nem vette át”, de közlése szerint a riporter nem kapott ilyet, ráadásul ilyen esetben „útbaigazítást is elrendelhettek volna”.

Veres János volt kampányfőnökének és a Hír TV újságírójának korábban a “drogsztori” ügyben volt csörtéje. A csatorna szerint megpróbálták tönkretenni két munkatársukat. A bíróság hamis vád gyanújával hallgatta ki az állítólagos tanút.

Korábban életveszélyesen is megfenyegették az oknyomozó újságírót. 2010-ben a Célpont munkatársának a házára is rálőttek, majd halálos fenyegetés kapott egy elektronikus levélben, a Célpont weboldalán keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik