Belföld

Elindult a Nemzeti Vágta

nemzeti vágta (nemzeti vágta)
nemzeti vágta (nemzeti vágta)

Ünnepélyesen megnyitották a 2012-es rendezvényt.

Koszorúzással, ágyúszóval, a versenyzők ünnepélyes fogadalomtételével megnyitották a 2012-es, immár ötödik Nemzeti Vágtát szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén. A rendezvényhez kapcsolódva több mint 70 település polgármestere és a kormány képviselői a lovaskultúra presztízsének visszaállításáról folytattak eszmecserét.

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Mondok Gyula társelnök, Székely Tibor főkapitány, illetve gróf Károlyi László, gróf Károlyi István dédunokája koszorúkat, a versenyen részt vevő 72 település polgármesterei, illetve képviselői pedig virágokat helyeztek el a Magyar Hősök Emlékkövénél.

Az ünnepi beszédeket követően a magyar hagyományőrző huszárok közreműködésével felvonultatták Magyarország történelmi zászlósorát, köztük hét tipikus lovassági zászlóval.

A versenyzők bevonulását és ünnepélyes fogadalomtételét követően a kishuszár vágta előfutamaival kezdetét vette az ötödik Nemzeti Vágta.

A versenyző 72 település polgármestereivel és a kormány meghívott képviselőinek részvételével reggel megtartották a polgármesterek reggelijét is, amelyen a lovaskultúra presztízsének visszaállításáról, a lovaglás támogatásáról és a lovassport jelentőségéről is szó esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik