Belföld

Árulkodó köpenymérés

iskolás (iskolás)
iskolás (iskolás)

Hoffmann Rózsa ötlete sem bizonytalanította el a Fidesz híveit. Az öregebbek és iskolázatlanabbak támogatják. A köpenyt.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint a magyarok 53 százaléka egyetért az általános iskolai kötelező köpenyhasználattal. A Heti Válasznak készített reprezentatív felmérés szerint a Hoffmann-féle egyenruha támogatottsága egyenesen arányos a korral és az iskolázottsággal. Az ötlet főleg az időseknek és az iskolázatlanoknak jött be.

A 18-29 év közöttiek 37, a harmincasok 51, a negyvenesek 53, az ötvenesek 57, a 60 évnél idősebbek 64 százaléka lenne vevő a köpenyre. Ennél is árulkodóbb, hogy minél kevesebbet járt valaki iskolába, annál támogatóbb. Az alapfokú végzettségűek 57, az érettségizettek 49, a felsőfokú végzettségűek 43 százaléka értene egyet  a köpeny bevezetésével.

A köpenyhasználatnál kedvezőbb a mindennapi testnevelés megítélése. Azt az összes megkérdezett 83 százaléka támogatja, 14 százaléka elutasítja. A 18-29 év közöttiek 25 százaléka nem ért egyet, de a 30 évnél idősebbek 83-88 százalékának egyértelműen tetszik a mindennapos kötelező testnevelés.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a kormánypártok támogatottságát továbbra sem veszélyezteti az ellenzék. A Fidesz-KDNP-re most vasárnap a választásra jogosultak 33 százaléka voksolna, míg a Jobbik 12, az MSZP 9, az LMP 3 százalékra számíthatna.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásához ugyanazt az ezer embert kérdezte, telefonon. A minta régiónként nem és kor, országosan pedig iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a felnőtt magyar lakosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik