Belföld

Nem létezik az IMF horrorlistája

A Népszabadságnak nyilatkozó kormányzati források szerint Orbán Viktor improvizált, amikor a 10 pontos követeléslistát ismertette.

Nincs olyan 10 pontos IMF-kívánságlista, ami a Magyar Nemzetben megjelent – állították a Népszabadságnak a sárvári tanácskozáson részt vevő források csütörtökön. A lapnak nyilatkozó ismert kormánypárti képviselő azt mondta, nem osztották ki a fideszes és a KDNP-s képviselőknek az IMF-listát, „mert az így, ebben a formában nem is létezik”.

Az igaz, hogy Orbán Viktor idézett abból a levélből, amelyet az IMF hagyott a kormánynak, miután a delegáció július 25-én távozott Budapestről. De nem szó szerint, pusztán jelezve az általa lényegesebbnek ítélt pontokat.

„Ahol az szerepelt, hogy szociális kérdések, azon a ponton a miniszterelnök azt olvasta ki, hogy akár családipótlék-csökkentés is lehet az ajánlásból. Ahol pedig a nyugdíjrendszer átalakítása szerepelt, azzal a ponttal a nyugdíjcsökkentést azonosította” – magyarázta a Népszabadságnak az estét részletesen elmesélő honatya.

A Népszabadság kérdésére, hogy hogyan foglalt állást a frakciószövetség, a honatya így válaszolt: „Nem volt vita, nem volt ellenvetés, nem volt kérdés, nem volt tiltakozás.” Ez volt az egyhangú állásfoglalás a miniszterelnök által elmondottakra, Orbán Viktor ugyanis egyértelművé tette az IMF-levél kapcsán: „ez, úgy, ahogy van, nem fogadható el” – állította a lapnak a képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik