Belföld

Visszatért a Bumeráng

bochkor-bumeráng-musicfm (bumeráng, music fm, bochkor gábor, )
bochkor-bumeráng-musicfm (bumeráng, music fm, bochkor gábor, )

Augusztus 27-től egy héten át a 89,5-ös frekvencián, a Music FM-en vendégszerepelnek a Bumeráng nagyágyúi. A Music FM így kívánja kifejezni szolidaritását a Neo FM-nél „nemrég ellehetetlenült rádiósokkal".

Bochkor Gábor és Voga Processzor nem sokkal reggel hat előtt köszöntötte a hallgatókat a Music FM-en, Boros Lajos pedig az ígéretek szerint telefonon, Amerikából csatlakozik a csapathoz. A Bumeráng egy hétig lesz hallható a csatornán, amíg a az Önindító című reggeli műsor stábja, Harsányi Levente, Hajdu Steve és Pordán Petra szabadságon van – mondta el korábban a Hír24-nek Kiss Anikó, a Music FM vezérigazgatója.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. A rádió akkori tulajdonosa mintegy hatszázmillió forint műsorszolgáltatási díjat és – a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott – bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt százötvenmilliós bankgaranciát. Később csődvédelmet kért, és ötszázmilliós váltót ajánlott fel tartozása fejében, ám ezt a hatóság nem fogadta el.


Fotó: MTI / Beliczay László

A Neót nem sokkal később öt forintért – plusz az adósság átvállalásáért – megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Medveczky Mihály az [origo] összeállítása szerint a „semmiből bukkant fel”, a Neo mára felmondott dogozói semmit nem tudnak róla. A lap azt írja, a Zalatnay Sarolta jogi képviselőjeként ismert ügyvéd nemcsak a hatóság felé fennálló tartozás rendezését ígérte meg, hanem az elmaradó fizetésekkel kapcsolatban is sokáig hitegette a stábot, de közben a szerkesztőségben nem volt már WC-papír, kiégtek a lámpák, és nem lehetett nyomtatni sem.

A Neo csapatánál augusztus 6-ára szakadt el a cérna. A dolgozók aznap egyhangúlag felmondtak. Másnap reggel elhallgatott a rádió, majd néhány óra múlva zenét kezdett sugározni, aztán egy idő után több-kevesebb sikerrel híreket is.

Hogy mi lesz a rádió jövője, és hogy jelenleg kik üzemeltetik a NeoFM-et, arról néhány konkrét néven kívül egyelőre csak pletykák vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik