Belföld

Elhallgatott a Neo FM

neo fm (neo fm)
neo fm (neo fm)

Nem sugároz adást kedd reggel a Neo FM, a rádiócsatorna budapesti, 100.8 megahertzes frekvenciáján semmi nem hallható.

A rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak az elmaradt munkabérek, valamint az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt – ezt Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében.

Hozzátette: a tulajdonos 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak és addig nem is akar fizetni, amíg nem rendeződik az ügye a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal. A jövőre vonatkozóan ugyanakkor Berényi úgy nyilatkozott: „Nyitottak vagyunk arra, hogy ha egy új tulajdonos, akár pénzügyi, akár szakmai befektető jelenik meg a színen, folytassuk a munkát.”

A Bumeráng, amelynek dolgozói nem alkalmazottai a Zrt.-nek egyetértenek a dolgozók felháborodásával, és amíg nem rendeződik megnyugtató módon a rádió helyzete, ők sem készítenek műsort. Bochkor Gábor tegnap azt mondta: szeretnék egyben tartani a csapatot, de megértik, ha valakinek nincs elég tartaléka kivárni, amíg rendeződik a helyzet, és máshová szerződik.

Hétfőn Berényi Attila arról is beszélt, hogy konzervadást sugároznak, amelyet kedd estig készítettek el. A rádió végül ma reggel már nem szólalt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik