Belföld

Egy napon belül elhallgathat a Neo FM

neo fm (neo fm)
neo fm (neo fm)

Hétfőn reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók a rádiónak.

Kapcsolódó cikkek

A döntést az alkalmazottak azzal indokolták, hogy a tulajdonosváltás óta nem kaptak fizetést, és az új tulajdonos nem teljesítette ígéreteit. A Bumeráng, amelynek munkatársai csak szerződéses viszonyban álltak a Zrt.-vel, holnaptól nem készít műsort. Ma még „konzerv” adás megy a rádióban, de könnyen lehet, hogy holnap elhallgat a csatorna.

Tarthatatlan állapotok

A Médiatanács a tetemes tartozásra hivatkozva júniusban mondta fel az adóval kötött műsorszolgáltatási szerződést. Lapinformáció szerint július közepére csaknem 900 millió forintra nőtt a csatornát üzemeltető cég tartozása, mivel az esedékes negyedéves díjfizetési kötelezettségének sem tett eleget.

Az FM1 Zrt. bírósághoz fordult, az ügy tárgyalását azonban szeptemberre halasztották. Július első napjaiban érkezett meg az új tulajdonos: a társaság összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft.

Néhány nappal később mondott le posztjáról Földes Ádám vezérigazgató, miután “a gazdasági helyzet és a kiegyenlítetlen médiapiaci viszonyok miatt” a Neo FM „szakmai sikerét és népszerűségét” nem tudta kereskedelmi sikerré alakítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik