Belföld

Új vezetőkkel harcol tovább a NeoFM

neo fm (neo fm, autórádió)
neo fm (neo fm, autórádió)

Egyrészt a médiatanáccsal a frekvenciáért, másrészt a legnagyobb versenytárssal az elsőségért. Egyelőre azt sem tudni, mi lesz a Bumeránggal.

A rádiót üzemeltető FM1 Zrt. vezérigazgatója Németh Tibor lett. Személye képviseli a tulajdonost, egyben ő felügyeli a cég ügyeit, és gyakorolja a munkáltatói jogokat. Németh húsz éve dolgozik az üzleti szférában, többéves cégvezetői tapasztalattal.

A rádió szakmai munkájáért, irányításáért, piaci pozíciójának erősítéséért Berényi Attila – a rádió korábbi hírigazgatója – felel vezérigazgató-helyettesként. Berényi húsz éve, Szegeden kezdte rádiós pályafutását. Hírszerkesztő-műsorvezetőként dolgozott a Danubius Rádióban, majd a Sláger Rádió hírigazgatójaként tevékenykedett, később a Juventus Rádióban volt hírigazgató.

A szakember majd’ egy éve a Neo hírigazgatójaként dolgozik, nevéhez fűződik a rádió hírstruktúrájának teljes megújítása, és vezetése alatt nyerte el a NeoFm hírszerkesztősége a Magyar Szóvivők Országos Egyesülete által életre hívott, a “Hiteles és kiegyensúlyozott tevékenységért” járó sajtódíjat.

Az új vezetés harmadik tagja dr. Mezei László, hozzá a rádió jogi ügyei tartoznak. Az új vezetők fő feladata egyben, hogy a múltból örökölt problémákat minél hamarabb megoldják, és a cég partnereivel korrekt és gyors egyezségre jussanak a vitás kérdésekben – olvasható a társaság közleményében.

Nagy meccs lesz

Problémákból akad jócskán, hiszen a napokban lapinformáció szerint csaknem 900 millió forintra nőtt a csatornát üzemeltető cég tartozása, mivel az esedékes negyedéves díjfizetési kötelezettségének sem tett eleget. A Médiatanács egy hónappal ezelőtt, épp a tetemes tartozásra hivatkozva, felmondta az adóval kötött műsorszolgáltatási szerződést.

Az FM1 Zrt. bírósághoz fordult, az ügy tárgyalását azonban szeptemberre halasztották, így addig még biztosan hallgatható a rádió. Július első napjaiban érkezett meg az új tulajdonos, a társaság összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft.

Néhány nappal később mondott le posztjáról Földes Ádám vezérigazgató, miután “a gazdasági helyzet és a kiegyenlítetlen médiapiaci viszonyok miatt” a Neo FM „szakmai sikerét és népszerűségét” nem tudta kereskedelmi sikerré alakítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik