Belföld

Ungi Pétert gyászolják a szegedi tűzoltók

tűzoltóautó-balesete (ingyenes, )
tűzoltóautó-balesete (ingyenes, )

A néhány napja elhunyt 26 éves tűzoltó 6 éve szolgált a testületnél. Az eddig adatok szerint az Ópusztaszernél felborult tűzoltójármű műszakilag jó állapotban volt.

Ungi Péter 1985. július 11-én született Szegeden. 2005-ben érettségizett a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában, ahol építésztechnikusi végzettséget szerzett. 2001 óta aktív tagja volt a szegedi polgárőrségnek.

2005 augusztusában kérte felvételét a Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósághoz. 2006. február 15-én kezdte meg beosztott tűzoltóként hivatásos szolgálati tevékenységét tűzoltó őrmesteri rendfokozattal. Még ebben az évben jeles eredménnyel megszerezte alapfokú szakképesítését. A szakmai ismereteken túl nyelvismeretét is folyamatosan fejlesztette, 2011 novemberében angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát tett. Elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, 2012. január 19-én rendészeti igazgatásszervezővé avatták.

Szakmai ismerete átlag feletti volt, tevékenységére az alapos felkészültség és a lelkiismeretesség volt a jellemző. Káreseteknél kimagasló teljesítményt nyújtott, munkája példaértékű volt.

Ungi Péter a baleset következtében kiesett a fülkéből, az autó alá került, és életét vesztette. Egy tűzoltó kulcscsonttörést szenvedett, négyen karcolásokkal úszták meg a balesetet. A 26 éves tűzoltónak nem volt gyermeke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik