Belföld

Terítékre kerülhet a járatritkítás és Simicska Lajos

mav(1)(960x640)(2).jpg (vasút, inter city, vonat)
mav(1)(960x640)(2).jpg (vasút, inter city, vonat)

Az LMP-s Jávor Benedek szerint ha nem trükköznek a kormánypártok, hamarosan megkezdheti munkáját a MÁV ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság.

A szocialista és a jobbikos képviselők támogatásával az LMP 89 aláírást gyűjtött össze, így a házszabály alapján felállhat a MÁV ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek. Az LMP frakcióvezetője benyújtotta az Országgyűlésnek a testület létrehozásáról szóló javaslatot.

A bizottság azt venné górcső alá, hogy hozott-e érdemi megtakarítást a tavaszi járatritkítás, amely Jávor szerint „ellehetetlenítette a megfelelő szintű szolgáltatások igénybevételét”. Emellett azt is vizsgálnák, hogy milyen cégek kapták meg a vasúti beruházásokba fektetett közpénzeket.

Miközben a Fidesz korábban azt ígérte, hogy kiemelt figyelmet fordít a vasútra, az elmúlt két évben annak „példátlan mértékű leépítése zajlik”. Egy három hete kiszivárgott rejtett kamerás felvétel pedig megerősítette azt a gyanút, hogy „a korrupció is szerepet játszik” a vasúti beruházásokban – tette hozzá az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Számos olyan nagyberuházást találni, amelyeket indokolatlanul felüláraztak, és ezek a beruházások „hogy, hogy nem, rendre a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Közgépnél landolnak” – jegyezte meg a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik