Belföld

Több tucat pert indított Gyurcsány a plágiumvád ügyében

Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)

A Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és a HírTV is a célkeresztben van. Hogy kik még, arról egyelőre hallgat a volt kormányfő.

A Demokratikus Koalíció elnöke május elsejei beszédében kijelentette: beperel mindenkit, aki azzal vádolja, hogy volt sógora négy évvel korábbi szakdolgozatának első 35 oldalával megegyező diplomamunkát adott volna be1984-ben a pécsi tanárképző főiskolán.

A párt közleménye szerint összesen 33 helyreigazítást kezdeményeztek. Több esetben a szerkesztőségek azonnal helyt adtak a kérelemnek, és leközölték a helyreigazítás szövegét, sőt, bocsánatot is kértek.

Azon sajtóorgánumok – a többi között a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és a HírTV – ellen, amelyeknél eredmény nélkül telt le a törvény által erre a célra biztosított határidő, az ügyvédi iroda Gyurcsány Ferenc megbízásából keresetekkel fordult az illetékes bíróságokhoz valótlan állítások és híresztelések, továbbá tények hamis színben történő feltüntetése miatt.

A HírTV “Célpont” című műsorában történt manipuláció és feltételezett hírhamisítás okán pedig rágalmazás alapos gyanúja miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezték. A párt jogi szakértői vizsgálják azt, hogy személyiségi jogok megsértése miatt lehet-e polgári pert indítani az érintett médiumok ellen,

A Pécsi Tudományegyetem vizsgálata szerint amíg nem kerül elő Gyurcsány Ferenc szakdolgozata, addig sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet a volt kormányfő dolgozatával kapcsolatos plágiumgyanút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik