Belföld

Elkelt a Schlichter-villa

Januárban a Győr24 is beszámolt róla, hogy eladó a Vidéki Buszpályaudvar szomszédságában omladozó kísértet kastély. A Schlichter-villát úgy tűnik sikerült értékesítenie a Győr-Szol Zrt.-nek, a vevő kilétét viszont még homály fedi.

120 éves és romokban áll – nemrégiben még erről adott hírt portálunk, az 1894-ben Schlichter Lajos által építetett ingatlan kapcsán. A helyzet persze továbbra is változatlan, annyi különbséggel, hogy a jelenlegi tulajdonos, a Győr-Szol Zrt. ma kiadott egy közleményt, miszerint értékesítették a villát. Hogy kinek és mennyiért azt egyelőre nem tudni, de korábban 300 millió forintért hirdették, az egykor szebb időket is megért romantikus épületet.

Annyi biztos, hogy a befektetőnek lesz még egyéb járulékos költsége, a kastély ugyanis elkeserítő állapotban van, rengeteg pénz szükséges a felújításához. Persze értékei is vannak a villának, hogy csak a színes, ólombetétes, Bánffay Pauly Erik freskójával díszített mennyezetet, vagy a faberakásokat említsük.

Csütörtökön minden kiderül, hiszen a vagyongazdálkodó sajtótájékoztatón jelenti be az új tulajdonos személyét. Természetesen a Győr24 is tudósít az eseményről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik