Belföld

Tűzoltók a lánykollégiumban

Tűzoltógyakorlat ()
Tűzoltógyakorlat ()

Gyakorlatoztak a fehérvári lánglovagok.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A feltételezett szituáció szerint a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium hetedik emeletén az egyik szoba kigyulladt, és a lángok a fölötte lévő szintre is átterjedtek.

A bejelentő elmondása alapján a kollégium lakói elhagyták az épületet, ám egy dolgozót nem találnak, ő az épületben rekedt. Tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.A gyakorlat során az épületben a tűz helyét piros, a füstöt kék villogó LED-ekkel jelezték, a tűzoltóknak mindezek figyelembevételével kellett végrehajtaniuk a feladatot.

A gyakorlat eredményes volt, a feladatok végrehajtását mindhárom csoport esetében megfelelőnek értékelte Benke Dávid Dénes tű. őrnagy, székesfehérvári tűzoltóparancsnok.

Az ellenőrző gyakorlatok célja a létesítmény területén a szerelési és begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, valamint ezen ismeretek gyakorlati alkalmazása meghatározott taktikai feltételek figyelembe vételével. A tűzoltás vezetésének, a tűzoltás irányításának és kommunikálásának ellenőrzése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik