Belföld

Tavaszi virágosztásra készülnek Kapuváron

Németh D. László

2012. 04. 20. 10:40

Egynyáriak egy napon át: helyi összefogással, önköltségen.Ez az a kapuvári összefogás, amely immár hagyományt teremtett a rábaközi kisvárosban: évről évre így virágoztatják fel balkonaikat.

Korábban a témában:

A Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a város összefogásának eredményeként idén is virágdíszbe öltözik a rábaközi kisváros.
A virágos, gondozott környezet önmagában nem vonz turistákat, ámminden, idegenforgalmáról nevezetes település törekszik arra, hogy szemetés lelket gyönyörködtető köztereivel, virágágyásaival is emléket hagyjon a hozzájuk látogató vendégekben – vallja Szűcs Kálmán, a Kapuvári Kertészet vezetője. Ezért is támogatta nagy örömmel a Kapukom kft. arra irányuló kezdeményezését, hogy helyben termelt virágokkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat. „Remélem a tavalyinál is több portát sikerül így feldíszítenünk” – mondja Németh D. László, ötletgazda, a városüzemeltetőcég vezetője. Hozzáteszi: különös értéke számára az akciónak, hogy kapuvári kertészetből kapuvári ablakokba kerülnek az egynyáriak.

A gondozott környezet, szép parkok iránti igény mindannyiunkban meg van,csak gyakran a pénz kevés hozzá” – hangsúlyozza Hámori György a kisvárospolgármestere. – „A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a virágosztáshozszükséges palántákat jóval a piaci ár alatt, önköltségen tudjuk továbbadnia városlakóknak, akiktől cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen gondos virágkertészek a kapuváriak.”

Az akció tavalyi sikere mellett az igényeknek megfelelően idén már nem csakegyféle virágot osztanak, hanem kedvükre válogathatnak különféle muskátlik,petúniák között a virágot kedvelők. Sőt, a kapuvári kertészet idén speciális,a rábaközi klímára szabott, tápanyagokban dús virágföldet is kikever erre azalkalomra, ami egyben garanciája annak, hogy a növények késő őszig díszei legyenek a portáknak, balkonoknak.

kapuvár virágosztás (kapuvár, muskátli, )

Április 21-én, szombaton 9 órától összesen tízezer tő egynyári palántát vásárolhatnak a Hany Istók Kerékpároscentrum szomszédságában a kapuváriak. A kis palántákat tízes, a nagyobb növények hat darabos packbankínálják, jócskán a piaci ár alatt. A futó és álló muskátlik, szimpla- és dupla-virágzásúak, petúniák többféle színben és méretben, és a speciális kapuvári virágföld, melyet erre az alkalomra kevernek Szűcs Kálmán kertészetéből valók. Ez az a kapuvári összefogás, amely immár hagyományt teremtett a rábaközi kisvárosban.

 

A Szép Kert Szép Környezet mozgalom vezetője a rábaközi kisvárosban Csapó András, a Kapukom főkertésze: „A palántákat helyben nevelték, ha úgy tetszik ők is „kapuváriak”, tehát ismerik a helyi klímát. Évről évre többen nevezikbe virágos portájukat a versenyre, így azt remélem, az idei mezőnyben szép számmal lesznek díjazott piros muskátlis, petúniás balkonok, előkertek is.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.