Belföld

Internetes szavazáson keresnek nevet egy hídnak a kapuváriak

Tavaly Karácsonykor a kapuvári önkormányzat a város lakosainak véleményét kérte arról, hogy kiről nevezzék el az akkor felújított, Kis-Rába felett átívelő hidat. A névadás sikerét látva most másik névtelen hídjukat is hasonló módon szeretnék "nevesíteni".

A 85-ös főút a városközpontban szeli át a Kis-Rábát, és nevet még ez a közúti híd sem visel. Az önkormányzat gazdasági bizottsága az alábbi négy névjavaslatot tette: Erzsébet, Eszterházy, Dr. Szalay Jenő, Nádasdy.

Az érdeklődő közvéleményt arra kérik, hogy ezek közül a nevek közül szavazzanak arra, amelyik számukra a legkedvesebb. Szavazni a megyei portálon lehet, illetve várják szavazataikat e-mailban a titkarsag@kapuvar.hu címre, vagy a kapuvári városháza portáján hagyományos levélben 2012. április 20-ig. Ezt követően a gazdasági bizottság összegzi a voksokat és tesz javaslatot a képviselőtestületnek a híd elnevezésére.

Három hónappal ezelőtt is több névjavaslat közül választhattak a kapuváriak. Első, internetes szavazáson “nevesített” hídjuk a Szent Anna nevet kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik