Belföld

Három közlekedésbiztonsági mintaprogram indul Győrben

Nagyszabású közlekedésbiztonsági program zajlik Győrben.

A nemzetközi SOL projektben résztvevő két hazai szervezet, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a GRSP Magyarország Egyesület elkészítette Győr közlekedésbiztonsági helyzetének értékelését, aktívan együttműködve az önkormányzat, a Széchenyi István Egyetem – Közlekedési Tanszéke, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereivel.

A program egyik kiemelt feladata a közlekedők a gyalogosok, a kerékpárosok és a gyermekek védelme. Ennek érdekében az év második felében három mintaprogram is elindul városunkban, mondta el a Győr+ rádiónak a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezetője, Pausz Ferenc, melyet ITT hallgathatnak meg.

A közlekedésbiztonsági stratégia elkészítéséhez több felmérés is készült már tavaly óta. Győrben – akárcsak hazánk többi nagyvárosában – 2008 óta javulnak a baleseti statisztikák. Sok az ittas vezető, a biztonsági öv illetve a biztonsági gyermekülések használata tekintetben azonban rendkívül jók az adatok. Az iskolák környékén változóak a tapsztalatok, a forgalomtechnikai eszközök kialakítása nem minden esetben megfelelő.

A mintaprogramok idén augusztusban indulnak el, ezekre közel 100 ezer eurót fordíthatnak, a projekt pedig 2013 márciusában zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik