Belföld

Élményfürdőhöz visz az új BKV-járat

Új buszjáratot indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hétfői üzemkezdettől, a 230-as jelzésű járat a Keleti pályaudvartól az Aquaworldig közlekedik.

Az MTI-hez eljuttatott BKK-közlemény szerint a 230-as a 30A busz útvonalán közlekedik a Keleti pályaudvartól a Hősök tere, Angyalföld, Újpest-Központ érintésével a Megyer, Szondi utcai 30A végállomásig, onnan pedig a Megyeri úton, majd az ipari parkot határoló Íves úton keresztül éri el az élményfürdőt. A 230-as busz mindennap 8 és 21 óra között a Keleti pályaudvartól, 9 és 22 óra között az Aquaworldtől óránként közlekedik.

A járat indítása azután vált lehetségessé, hogy a BKK együttműködési megállapodást kötött az Aquaworld üzemeltetőivel. A közlemény idézi Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját, aki a járatnyitás kapcsán azt mondta, a megállapodással közelebb kerültek ahhoz a céljukhoz, hogy fejlesszék a tömegközlekedési vonalakat, új kapcsolatokat, járatokat hozzanak létre, csökkentsék az autóval közlekedők számát, és így tegyék versenyképesebbé a tömegközlekedést. Hangsúlyozták: a BKK a jövőben is keresi a lehetőségeket arra, hogy további megállapodásokkal fejlesszék a főváros közösségi közlekedését, és új bevételi forrásokat vonjanak be.

Juhász Szabolcs, az Aquaworld élményfürdő igazgatója a közlemény szerint azt mondta, hogy céljuk a diákok, családok, idősebb emberek elérése, akik előnyben részesítik a tömegközlekedési járatokat. Az Aquaworld Budapest belvárosából közel fél óra alatt tömegközlekedéssel közvetlenül is elérhetővé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik