Belföld

Nem kér a négyes metróból a BKV exvezére

A felkínált feltételekkel nem vállalja a DBR Metró Projektigazgatóság vezetését Várszegi Gyula. Magyarázat egyelőre nincs, mindenki hallgat.

Várszegi az index.hu-nak megerősítette, hogy nem ő lesz a főváros legnagyobb beruházását koordináló szervezet első embere, ám részleteket nem árult el. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya is hallgat, állítólag hétfőn nyilatkoznak.

A Hír24 szerdán számolt be arról, hogy Várszegi Gyula veszi át a Metro DBR vezetését. A tényről szűkszavú közlemény számolt be, amely azért megjegyezte, hogy a „Metróberben eltöltött hosszú vezetői múlttal rendelkező” főnök fizetése egyáltalán nem „az ismeretlen okból elhíresztelt 8 millió forint, hanem megegyezik a BKV vezérigazgató-helyettes fizetésével, azaz 1,3-1,4 millió forint.”

Várszegi Gyula másfél hete mondott le a BKV vezérigazgatói tisztségéről, nagy valószínűséggel az úgynevezett. prémiumügy miatt. Tavaly szeptember elején, személyesen Tarlós István döntött mellette, miután Kocsis István közös megegyezéssel távozott a posztról.

Várszegi ezt megelőzően egyebek mellett a BKV igazgatótanácsának elnöke, a Metróber Közlekedésfejlesztési és Beruházási Vállalat és a MÁV vezetője volt.

A BKV az ő vezetésével kezdett átfogó megtakarítási programba, egyebek mellett aláírta a dolgozók kollektív szerződésének felmondását, amely szerinte olyan rendelkezéseket tartalmaz, illetve olyan juttatásokat biztosít az alkalmazottaknak, amely a mostani helyzetében meghaladja a vállalat erejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik