Belföld

Lemondott a BKV vezérigazgatója

A legfrissebb prémiumbotrányba bukott bele. A főpolgármester nem marasztalta Várszegi Gyulát.

Távozik a BKV Zrt. vezérigazgatója. Várszegi Gyula azonnali hatályú lemondását Tarlós István főpolgármester elfogadta – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Távirati Irodát.

A közlemény a lemondás okaira nem tért ki, ám az MTI úgy tudja, a döntés összefüggésben állhat azzal, hogy a cégnél prémiumot fizettek egyes vezetőknek. A társaság tegnap azt állította, hogy csak a munkaszerződésükben rögzített juttatásaikat kapták meg az érintettek.

Korábban a BKV-nál és a BKK-nál is felfüggesztették a prémiumok kifizetését. A BKK vezetője, Vitézy Dávid azt mondta: ha valóban ennek ellenére kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert, sem a város vezetését, sem a BKK-t nem tájékoztatták. A főpolgármester egyébként vizsgálatot rendelt el az ügyben, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye.

Várszegi Gyulát tavaly szeptember elején bízta meg Tarlós István a vezérigazgatói teendők ellátásával, miután Kocsis István közös megegyezéssel távozott a posztról. Várszegi ezt megelőzően egyebek mellett a BKV igazgatótanácsának elnöke, a Metróber Közlekedésfejlesztési és Beruházási Vállalat és a MÁV vezetője volt.

A BKV az ő vezetésével kezdett átfogó megtakarítási programba, egyebek mellett aláírta a dolgozók kollektív szerződésének felmondását, amely szerinte olyan rendelkezéseket tartalmaz, illetve olyan juttatásokat biztosít az alkalmazottaknak, amely a mostani helyzetében meghaladja a vállalat erejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik