Belföld

A vasútfelújítás 80 százalékban kész

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 17. 18:05

A tervek szerint az év végére fejeződik be a Tárnok-Székesfehérvár vasúti vonal átépítése.

A korszerűsítés, a nyílt vonal átépítésének eredményeként a Tárnok-Ódinnyés vonalszakaszon – Kápolnásnyék állomás kivételével- már mindenütt 120 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok, s csökkentek a késések.

A projekt részeként több, a közlekedők biztonságát szolgáló aluljárót építettek. Martonvásáron valamint Velencefürdő megállóhelyen, továbbá az úgynevezett gitáros emlékhelynél várhatóan márciusban, Dinnyés megállóhelyen pedig a tavasszal történik meg a gyalogos aluljáró műszaki átadása. Velence megállóhelyen szerelik az aluljáró lépcsőfedéseit, építik a kőburkolatait, Kápolnásnyéken pedig vége felé közeledik a Vörösmarty utcai aluljáró kivitelezése. 

Gárdonyban és Agárd megállóhelyen már elkészült, s forgalomba is helyezték a gyalogosok közlekedését szolgáló aluljárót. Velencén végeztek az új közúti aluljáró szerkezetépítési munkálataival, elkészültek a kapcsolódó körforgalmak burkolatai, járdái, s az időjárás enyhülésével folytatódnak a befejező munkák.

A projekt részeként  Kápolnásnyéken közúti aluljárót adnak át áprilisban.

A kápolnásnyéki állomáson már elkészült a vágányhálózat átépítése, s készen van a felvételi épület is, amelynek folyamatban van a használatbavételi eljárása.  A várótermet és a jegypénztárt annak befejezését követően nyitják meg az utasok előtt.

Az Ódinnyés és Székesfehérvár közötti vonalszakaszon az idén építik át a  vágányokat. Az előkészítő munkák már tavaly megkezdődtek, s amint az időjárás engedi, folytatják a vágányok fektetését.

A Tárnok-Székesfehérvár vasúti vonal európai uniós támogatással, nettó 55 milliárd forint költséggel újul meg.  

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.