Belföld

Szanyi Tibor: „Én leszek az MSZP elnöke”

Már gyűjti a jelöltséghez szükséges aláírásokat. Ahol járt, ott mindenki támogatta az indulását.

Szanyi Tibor mai sajtótájékoztatóján kijelentette: azért száll ringbe az MSZP elnöki posztjáért, mert meg akarja és véleménye szerint meg is tudja nyerni a versengést. Elmondta, már gyűjti a jelöltséghez szükséges aláírásokat, és országszerte azt tapasztalja, az MSZP-tagok örülnek annak, hogy verseny lesz a pártelnökségért.

Erre nyolc éve nem volt példa, 2007-ben Gyurcsány Ferencet, 2009-ben Lendvai Ildikót, két éve pedig Mesterházy Attilát választották ellenjelölt nélkül a szocialisták vezetőjévé. A honatya hozzátette: az általa felkeresett alapszervezetekben lényegében mindenki támogatta az indulását, és így van ez a jelenlegi elnök Mesterházy Attilával is. (A politkus korábban is nagy sikerrel szerepelt párt- illetve lakossági fórumokon. Egyik ilyen fellépését itt idézheti fel – a szerk.)

Az esélyeit firtató kérdésre Szanyi Tibor elmondta: négyszer választották parlamenti képviselővé egyéni körzetben, és úgy tartja, aki elindul egy versenyben, hinnie kell a győzelemben. “Fütyülök arra, hogy ki milyen jóslatokba bocsátkozik: meg akarom és meg fogom nyerni”- fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miben különbözne az általa vezetett MSZP a mostanitól úgy felelt: aktivitásában és álláspontjának erejében. A szocialista párt március 31-én tartja tisztújítását, amelyen Szeged szocialista polgármestere, Botka László a választmányi elnöki tisztséget szeretné megszerezni. A honatyával készített interjúnkat itt olvashatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik