Belföld

MSZP a szívatóval indított évről

"Ez az év aztán jókora szívatóval indul" - írják a szocialisták. Az MSZP felszólítja a kormányt, ne az átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalókkal fizettesse meg "bukott gazdaságpolitikája árát".

“Nem elég az egykulcsos adórendszer továbberőltetéséből származó jövedelemcsökkenés. Nem elég az áfaemelés miatti általános drágulás. Nem elég a 450 forint felé száguldó üzemanyagár. Nem elég az erőtlen forint miatti folyamatos árfolyamveszteség. Nem elég az autópályadíjak húszszázalékos emelése” – írja közleményében az MSZP szóvivője.

Török Zsolt szerint az, hogy a kormány az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné az idei költségvetés bevételeit, 2 milliárd forint felesleges többletterhet ró “a már amúgy is ”kormányválságtól” szenvedő autósokra”.

A szocialisták szerint az elmúlt másfél év unortodox gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy a 2012-es költségvetés csak ideig-óráig tartható.

Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy “ne az átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalókkal, autósokkal, fuvarosokkal, kis- és közepes vállalkozásokkal, nyugdíjasokkal, diákokkal, egyszóval az emberekkel fizettesse meg a bukott gazdaságpolitikája árát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik