Belföld

Jól halad a Petz Aladár Kórház átépítése

Az időjárás kedvez a győri Petz Aladár Kórházban zajló átépítési munkálatoknak

Gőzerővel zajlik az építkezés a Petz-kórházban, ugyanis a kivitelező igyekszik kihasználni a decemberben szokatlanul enyhe időt. Az intézmény életének legnagyobb szabású, európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztése keretében új épületszárny is készül.

Az október 19-i ünnepélyes alapkőletétel óta befejeződött az új épületrészben kialakítandó radiológiai centrum vasbeton-szerkezete. Sikeresen lezárult a „B” épület földszintjén kialakított központi intézményi gyógyszertár műszaki átadás-átvételi eljárása. Ehhez kapcsolódóan a jelenleg a Zrínyi utcai telephelyen működő központi intézményi gyógyszertár költöztetésének logisztikai előkészítése is zajlik. Teljesen kész az „A” épület tetején a helikopter-leszálló is, már csak légügyi hatóság létesítési és használatbavételi engedélyére várnak.A B. épület I. emeleti röntgen osztály felújításának második üteme is sikeresen befejeződött.

A kivitelező az új hotelépület vasbeton-szerkezet építési munkálataival az ütemtervhez képest közel 4 héttel előbbre tart, ez azért is kedvező, mert nem lehet tudni, mikor köszönt be az igazi télies idő, ami bizonyos kivitelezési munkálatokat már nem tesz lehetővé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik