Belföld

Megmentheti a celldömölki kórházat az integráció

Megmentheti az aktív kórházi ellátás megszüntetésétől a Celldömölki Kemenesaljai Kórházat az egyesítés a Vas Megyei Markusovszky Kórházzal.

Az integráció ötletét legutóbbi ülésén támogatta a Vas Megyei Közgyűlés is – erősítette meg Marton Ferenc (Fidesz) , a közgyűlés alelnöke kedden az MTI-nek.
A szándéknyilatkozatok már megszülettek és az egyesítés még azelőtt létrejöhet, hogy a megyei közgyűlés átadja az államnak a kórházakat – mondta.

A tervek szerint a szülészet változatlan formában működhet tovább, a sebészetnek viszont csökkenne a tevékenységi köre, de megmaradna például az endoszkópos epehólyag-eltávolítás és az úgynevezett egynapos sebészeti ellátás is.
A belgyógyászat működésében várhatóan nem lesz nagyobb változás Celldömölkön, hiszen az akut eseteket jelenleg is a megyeszékhelyen, a Markusovszky kórházban látják el.
Aktív ellátás Szombathely és Celldömölk mellett Vas megyében még Körmenden van, ahol szülészet és sebészet, valamint belgyógyászat is működik. Az MTI információja szerint elképzelhető, hogy ezeket is integrálják a megyei kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik