Belföld

“Frisss” hírek Szombathelyen

Szombathelyen új rádió kezdte meg adását Frisss néven.

Frisss néven új kereskedelmi rádió szól Szombathelyen és környékén a 97,7 megaherzes frekvencián; a december vége óta hallható rádió indulását jelentős plakátkampány előzte meg, de hivatalos megnyitót nem tartottak – mondta Kremser Csaba, a rádió ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Mivel a vasi megyeszékhelyen már két, komoly tábort maga mögött tudó rádió működik, az “újszülöttnek” teljesen új műsorstruktúrával kellett színre lépnie – mondta. A legújabb zenék áradatát csak a 12-20 másodpercben maximalizált műsorvezetői megszólalások tarkítják, illetve nem sugároznak kívánságműsort – említett példákat.

A Fisss FM-nél dolgozó rádiósok szigorúan csak fontos információval szakíthatják meg a hömpölygő zenéket, tudva, hogy a szombathelyiek erős lokálpatrióták, akik árgus szemekkel figyelik a helyi jellegű híreket – fogalmazott az ügyvezető igazgató, megjegyezve, hogy természetesen óránként híreket is mondanak.
Kremser Csaba közlése szerint elsősorban zenével kapcsolatos magazinműsorokon törik a fejüket, például helyben is jól ismert, híres emberekkel, zenészekkel, művészekkel vezetnek majd közösen műsort, de adásaikban  továbbra is a zenéé marad a főszerep.
A rádió többségében nem magyar nyelvű zeneszámokat sugároz majd, de természetesen lesznek magyar dalok is, a főszabály azonban, hogy minél változatosabb legyen a műsor – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy az első visszajelzések kifejezetten biztatóak, a hallgatói véleményeket pedig megszívlelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik