Belföld

Nem lesz döntés a fővárosi vízdíjemelésről

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes visszavonta a javaslatot. Két hét múlva tárgyalhatnak róla újra.

Visszavonta a jövő évi budapesti víz- és csatornadíjakról szóló javaslatot az előterjesztő, György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

A javaslatban átlagosan 3,6 százalékos ivóvízdíj-, illetve 3,84 százalékos csatornadíj-emelés szerepelt. A városvezetés december 14-én tárgyal újra a jövő évi közműdíjakról.

A testület a továbbiakban az új tömegközlekedési jegy- és kedvezménytípusokról, valamint két pesterzsébeti szakiskola tanulóinak átvételéről tárgyal.

A képviselők 21 igen, 3 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett fogadták el a napirendet.

A Jobbik fővárosi frakciója a jövő évi víz- és csatornadíjak csökkentését javasolta a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Losonczy Pál, a párt frakcióvezetője az ülést megelőző sajtótájékoztatóján elmondta: gyakorlatilag előjelet szeretnének változtatni az eredeti javaslat kapcsán, vagyis a vízdíjat átlagosan 3,6, a csatornadíjat pedig 3,84 százalékkal csökkenteni szeretnék. A jobbikos politikus kifogásolta, hogy a főváros tervezett emelése mellett nem veszik figyelembe, hogy jövőre 27 százalékos áfa lesz 25 helyett, ezt a különbséget is a lakossággal akarják kifizettetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik