Belföld

Kihívták a térre a képviselőket

A Parlament előtt napok óta demonstráló HAT arra kéri a képviselőket, menjenek ki a térre, és cseréljenek velük eszmét arról, miért gyerek- és pedagógusellenes a köznevelési törvénytervezet.

Az Országgyűlés előtt lévő köznevelési törvény elfogadása esetén a magyar köznevelés rendszere egy XIX. századi nevelési koncepcióra építve, a diktatúrák világát idéző szabályozási környezetben, egy meghaladott tartalmi követelményrendszer alapján „brutálisan szelektív” iskolarendszert, szinte minden elemében centralizált-uniformizált óvodai-iskolai gyakorlatot fog eredményezni – írja a minden képviselőnek eljuttatott levelében a kedd óta a Kossuth téren demonstráló Hálózat a Tanszabadságért.

A levélben kifejtik és konkrét szakmai érvekkel támasztják alá, hogy a törvénytervezet gyermek-, család- és pedagógusellenes, amely nem szolgálja sem a gyerekek egyéni boldogulását, sem a nemzet egészének fejlődését.

Azt indítványozzák, hogy a kormány előterjesztését a képviselők ne támogassák, az Országgyűlés a köznevelésről szóló törvény tervezetéről a döntést halassza el, a szakmai előkészítő munkát újra nyissa meg.

A HAT arra kéri a képviselőket, hogy látogassanak ki a Kossuth téri fogadóórájukra. „A HAT tagjai és szimpatizánsai, a pedagógia iránt elkötelezettek, valamint oktatáskutatók, pszichológusok és más szakemberek mindennap reggel 8-tól este 7-ig várják Önt, mert kíváncsiak a véleményére. Szeretnénk Önnel együtt gondolkodni, vitázni a tervezetről. Felhívjuk figyelmét, hogy naponta 14.00 – 16.00 óra között a HAT csatlakozott szervezetei tartanak fogadóórát a tervezet hozzájuk köthető elemeiről, ezekben az időpontokban tehát a szervezetek képviselőivel is találkozhat” – írják a levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik