Belföld

Sukoró-ügy: az ÁSZ szerint sántít Oszkó vallomása

24.hu
24.hu

2011. 11. 09. 19:34

A számvevőszék cáfolta a volt pénzügyminiszter állítását, miszerint a szervezet nem foglalkozott részletesen a telekcsere ügylettel.

Korábban a témában:

Az ÁSZ szerdán közleményben reagált a Bajnai-kormány pénzügyminiszterének október 20-án tett tanúvallomására. Mint kifejtették: vallomásában Oszkó Péter azt állította, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. évi tevékenységének ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentés nem fektet kellő hangsúlyt a Sukoró-Pilis/Albertirsa elnevezésű ingatlancserére, illetve, hogy a jelentésben foglaltak nem alapozzák meg kellő mértékben a csereügylet semmisségét.

Az ÁSZ kiemelte: jelentésük részletesen, mintegy 13 oldal terjedelemben foglalkozik az említett ingatlanok cseréjével, és egyértelműen megfogalmazták: “a földalapba tartozó sukorói földterületek cseréje a pilisi/albertirsai ingatlanokra nem volt szabályos és nem volt célszerű”. Az említett ügyben készült jelentés a számvevőszék honlapján elérhető.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével kapcsolatban. A gyanú szerint egy a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érhette az államot.

Az ügyben korábban Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is kihallgatták tanúként a Központi Nyomozó Főügyészségen, majd október elején Gyurcsány Ferencet a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos büntetőügyben hivatali visszaéléssel meggyanúsította.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.