Belföld

Feljelentést tett a Fidesz a Velencei-tó kapuja miatt

L. Simon László szerintaz 1,6 milliárd forintos beruházással idén nyáron teljes egészében el kellett volna készülnie a kivitelezőnek.

Feljelentést tett a fideszes L. Simon László a Velencei-tó kapuja elnevezésű, a tó keleti partszakaszán található szabad strandon indult nagyberuházás ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A térség parlamenti képviselője a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: az 1,6 milliárd forintos beruházással – amelyre Velence önkormányzata írt ki közbeszerzési pályázatot – idén nyáron teljes egészében el kellett volna készülnie a kivitelezőnek, ám még ma is csak egy torzó, egy betonmonstrum látható a helyén.

L. Simon László közölte: azért tett feljelentést, mert az önkormányzat úgy fizetett ki csaknem 550 millió forint előleget, hogy azért cserébe semmilyen fedezetet, bankgaranciát nem kért, holott a kivitelezőről már a kiválasztáskor tudni lehetett, súlyos likviditási gondokkal küzd.

A kifizetett több mint félmilliárd forint nem “épült be” a beruházásba, az egy azóta is elvégzetlen munka után lehívott pénz – mondta a kormánypárti politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik