Belföld

A Hoffmann-terv visszavonását követelik

Több fontos szakmai szervezet követeli a kormánytól, hogy vonja vissza a köznevelési törvény tervezetét. A civilek felszólítják a parlamenti képviselőket, hogy ha mégis beterjesztik a törvényt, azt ne szavazzák meg.

A Magyar Szakképzési Társaság, a Magyar Pedagógiai Társaság, a Magyartanárok Egyesülete, a Történelemtanárok Egylete, az ESHA Hungary, A Magyar Művészetoktatásért Országos Szakmai Szervezet és az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete közös nyilatkozatban szólítja fel a kormányt, hogy a 2011. október 11-én közzétett köznevelési törvény tervezetét vonja vissza.

Mint írják, nem vitatják a törvényi szabályozással kapcsolatos korrekció szükségességét, de úgy vélik, a hatályos oktatási törvény alapvetően megfelel a közoktatás szabályozásával kapcsolatos követelményeknek, és nem látják indokát a radikális megváltoztatásának.

„A köznevelésről szóló törvénytervezet sok és súlyos problémát okozhat a magyar iskolaügynek, s mind céljait, mind eszközeit tekintve ellentmondásosnak, zavarosnak, átgondolatlannak alkotmányellenesnek ítéljük” – írják. „Amennyiben kormány nem vonja vissza a törvénytervezetet, tisztelettel kérjük, az Országgyűlés képviselőit, hogy ne támogassák a tervezetnek jelen formájában való törvényerőre emelkedését” – zárul a nyilatkozat.

Mint korábban írtuk, a trövény ellen szülők, pedagógusok és más szakmai szervezetek is fellépnek. Van amelyik aláírásgyűjtést kezdett, facebookos csoportok alakultak, szakmai anyagokat juttatnak el az illetékeseknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik