Belföld

Mesterházy: az MSZP erősödik a viták lezárásával

A pártelnök szerint sikeresebbek lehetnek a szocialisták, ha a viharok elcsitulnak.

“Ez az, amit gyorsan meg kell oldanunk. A vita lezárását és azt, hogy egységes, határozott fellépést mutassunk a választók irányába” – fogalmazott a pártelnök csütörtökön, Komlón tartott sajtótájékoztatóján a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform MSZP-ből való távozásának lehetőségére utalva.

Mint mondta, a szimpatizánsaik és a bizonytalan szavazók oldaláról erős elvárás, hogy teljes erőbedobással az alternatíva-állításra és a kormány éles, kemény kritikájára koncentráljanak. Megismételte a volt kormányfővel folytatott tárgyalása után tett nyilatkozatát, miszerint a megbeszélés megerősítette benne, hogy a platform vezetése lélekben meghozta a döntést a szocialista pártból és a frakcióból való kilépésről.

“Ha ez bekövetkezik, azt az MSZP tudomásul fogja venni. Én személy szerint abban vagyok érdekelt, hogy kulturált, békés formában történjen és minél gyorsabb legyen” – közölte.

Utóbbi azért s fontos, hogy mindkét formáció arra tudjon koncentrálni, ami közös érdeke, az Orbán-kormány leváltása 2014-ben – mondta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc a Mesterházy Attilával folytatott csütörtöki tárgyalása után azt mondta: lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy a platform távozik az MSZP-ből, mint hogy a szocialista pártban marad. Azt ígérte: döntésüket szombaton, a platform egyéves születésnapján jelentik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik