Belföld

Egyetemisták tüntettek Miskolcon

"Ne hallgass, hallgató" - ezzel a szlogennel hívta az egyetemistákat a demonstrációra a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

Mintegy ezer hallgató demonstrált az új felsőoktatási törvény tervezete ellen csütörtökön Miskolcon, az egyetem főbejárata előtt. A tervezet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a hallgatók jogait, szociális helyzetét, a családok anyagi tűrőképességét, a felsőoktatás állami finanszírozásának csökkentését egyértelműen a hallgatóknak és családjaiknak kell megfizetni, vagy most, vagy eladósodva a jövőben – mondta a rendezvényenNagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

A demonstráción felszólalók azt is elmondták: a “bújtatott tandíj” bevezetésének fenyegetése, a röghöz kötés, az állami férőhelyek drasztikus csökkentése minden jelenlegi és leendő felsőoktatási szereplőt hátrányosan érint.

A ME-HÖK nem tartja elfogadhatónak a jelenlegi törvénytervezetet, ezért csatlakozik az október 27-én tartandó országos hallgatói demonstrációhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik