Belföld

Énekeld ki a rendszert!

Nem tetszik, hogy senki sem egész, nem tetszik, hogy mindenki fél, nem tetszik, hogy a szegények fizetnek meg mindenért. Nem tetszik, hogy a diplomám, egyre inkább szart sem ér – íme, egy kis ízelítő az EMS tüntetésre inspiráló dalából.

Elkészült az Egymillióan a Sajtószabadságért (EMS) Facebook-csoport által hirdetett propagandaverseny egyik videoklipje, ami arra buzdít minden elégedetlen állampolgárt, hogy hallassa a hangját, mutassa meg magát, vegyen részt a politikai hatalom gyakorlatát elutasító demonstráción.

„Az tetszik, ha a politika nem hibáztat a hibáiért, az teszik, ha megoldja, hogy dolgozhassak a kenyeremért. Az tetszik, ha tüntetésre nincs szükség, mert nincs miért”. A dalt eddig több mint kilencvenháromezren nézték meg, a teljes szöveget itt lehet meghallgatni.

A szervezők emellett a tüntetés kiadásaira saját maguk gyűjtenek pénzt a civilek hozzájárulásával, eddig 896 ezer forint gyűlt össze. A helyszín biztosítására önkénteseket szerveznek, akiknek nincs más dolguk, mint szólni a főszervezőknek vagy a rendőröknek, ha gond van (például valaki rosszul lesz a tömegben), valamint figyelni a többi résztvevő biztonságára.

Korábban megírtuk az EMS életveszélyes fenyegetésnek érezte, hogy a Fidesz az Astoriához szervezte aznapi ünnepségét. Ám így, hogy kiderült elmarad a Fidesz Astoriához tervezett rendezvénye, mivel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap az Európai Tanács elnöke által összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vesz részt, nincs esély az esetleges összeszólalkozásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik