Belföld

Afrikai forróság lesz egész héten

Örülhet, aki most tölti a szabadságát. Tikkasztó nyári napok állnak előttünk.

Hétfőn egész nap meleg, nyári idő lesz. Gomolyfelhő-képződés esetleg az északi határszélen fordulhat elő, de csapadék ott sem valószínű. Enyhe déli, délnyugati szél mellett 30-34 fok körüli hőmérséklet várható.

Kedden reggel északkeleten lehet némi felhősödés, a többi országrészben folytatódik a zavartalan meleg, derült idő. Gyenge déli, délnyugati szél várható. Az éjszakai hőmérséklet 18-21 fok körül valószínű, nappal viszont 31-36 fokig kúszik a hőmérő higanyszála. Kisebb zápor, zivatar kialakulására csak az Északi-középhegység területén van esély. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az északkeleti régión kívül minden országrészre narancssárga figyelmeztetést adott ki.

A hét további részében is folytatódik a kánikula, egyre magasabb csúcshőmérsékletekkel. A jelek szerint pénteken lesz a legmelegebb, aznap akár 38 fokot is mérhetünk.

A nyaralók dörzsölhetik a tenyerüket. Nagy tavainknál is igazi strandidőt tartogat ez a hét. A déli órákban viszont nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, így mindenképpen tanácsos kerülni a tűző napfényt. A Balaton jelenleg 25, a Velencei-tó 24 fokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik