Belföld

Pszichológus segíti a kirúgott közmédiásokat

Mától kapják kézbe elbocsátó leveleiket a közmédia rendszer dolgozói. Az 550 munka nélkül maradó megsegítésére 25 millió forintos segélyalapot hoz létre az MTVA, ami mellett álláskeresési és pszichológiai tanácsadást biztosít.

A mai napon dr. Böröcz István az MTVA vezérigazgatója bejelentette a Munkaügyi Központoknak a leépítésről szóló végleges döntését, mely 550 fő munkaviszonyának megszüntetését tartalmazza.

Mától a munkahelyi vezetők egyenként, személyesen tájékoztatják az érintett munkavállalókat arról, hogy munkájukra számítanak-e a továbbiakban. Az elbocsátottaknak 30 munkanapon belül megszüntetik a szerződésüket, és az értesítés átadását követő második naptól már be sem kell menniük dolgozni.

Azok, akik maradnak- tekintettel a július 1-én életbe lépett SZMSZ módosításban foglalt szervezeti átalakulásra- munkaszerződésük módosítására vonatkozó javaslatot fognak kapni.

Az ideiglenes Üzemi Tanáccsal megkötött megállapodás szerint 25 milliós segélyalapot hoz létre az MTVA azért, hogy az elbocsátott dolgozóit segítse. A bruttó 200 ezer forint alatti keresetűek számára – amennyiben közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyuk – további egyhavi átlagkereset fog számukra az MTVA kifizetni. Ezen kívül álláskeresési, jogi és pszichológiai tanácsadást biztosít.

Ez a döntés – bármilyen nehéz is – hozzájárul ahhoz, hogy kedveltebb, hasznosabb és gazdaságosabban működő közmédiumok jöjjenek létre – írja az MTVA közleménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik