Belföld

Pokol és csótányok a Liszt Ferenc téren

Hűtlen kezelés gyanújával, újabb ingatlanügyben nyomoz a BRFK Terézvárosban, ezúttal a Liszt Ferenc tér 7. szám alatt lévő – 2005 novemberében eladott – ház ügyében - írja a pénteki Magyar Hírlap.

A 2325 négyzetméteres, műemléki védettségű ingatlant hatvanezer forintos négyzetméter áron, 140 millió forintért vásárolta meg egy projekttársaság, az Inspec Projekt Kft. és az Óceán Fashion Kft. által létrehozott, az ügyletre alapított konzorcium. Ez a két cég egyébként bérlője is volt az ingatlannak, s a szerződés értelmében bérleti díjat sem kellett ezután fizetniük, holott az adásvétel tulajdonjog fenntartással jött létre.

A vevő kötelezettsége volt a húsz lakó kiköltöztetése, illetve 2009 végéig az épület felújítása. A húszból tizenhat lakótól meg is váltak, már azoktól, akik elfogadták a sokszor nevetségesen alacsonynak tűnő lelépési pénzt. A maradókra viszont a lap szerint a “pokol és a csótányok, a lépcsőházban kosz és bűz várt”.

Az önkormányzat új vezetése birtokvédelmet kért, s Hassay Zsófia (Fidesz) polgármester kezdeményezte az adásvételi szerződés felbontását is, de a szerződést az önkormányzat szerint megszegő vevő erre egyelőre nem hajlandó. A polgármester a lap azt mondta, a Fővárosi Főügyészség magánjogi osztályához fordult a szerződés semmissége miatt, mivel „elődeik” nem csupán pályázat nélkül és áron alul értékesítették az ingatlant, hanem a lakók elővásárlási jogát is megsértették, mivel a házban lévő lakások önálló albetétek voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik