Belföld

Nyugaton napsütés, keleten eső lesz pénteken

Holnap sem enyhül a szél, viharos lökésekre is kell számítani.

Csütörtökön az ország nagyobb részén általában erősen felhős lesz az ég. Többfelé, több alkalommal várható eső, zápor, zivatar, elsősorban a középső tájakon felhőszakadás, jégeső is lehet. Délután egyébként narancssárga riasztást adott ki négy régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint Közép-Magyarországon, a Közép-Dunántúlon, a Nyugat-Dunántúlon és a Dél-Dunántúlon lehet számítani intenzív záporokra, zivatarokra. Helyenként rövid idő alatt több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Emellett erős széllökések is lehetnek az említett régiókban.

Az éjszaka második felétől nyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik fel, csökken a felhőzet, pénteken nyugaton már többnyire napos, száraz idő valószínű. Eközben keleten felhősebb lesz az ég, és ott elszórtan zápor, zivatar is várható.

Az északnyugati, északi szél csütörtökön nyugaton és a Duna-Tisza köze nyugati felén megerősödik, majd viharossá is fokozódik, és péntek estig nem is mérséklődik számottevően a légmozgás. Zivatarok környezetében keleten is lehet viharos széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 25 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik