Belföld

Hoffmann Rózsa távozását követeli az LMP

Amit tett, azzal ártott. Amit elmulasztott, azzal is - fogalmaz közleményében az ellenzéki párt.

Az LMP szerint a miniszterelnöknek sürgősen el kellene fogadnia az oktatási államtitkár lemondását.

“Hoffmann Rózsa részéről logikus lépés volt, hogy felajánlotta lemondását. Amit tett, azzal ártott. Amit elmulasztott, azzal is” – olvasható Osztolykán Ágnes MTI-hez eljuttatott közleményében. A politikus szerint jól jellemzi “az új pártállamot”, hogy az oktatási államtitkár lépésének oka nem az általa fémjelzett oktatáspolitika kudarca, hanem a Fidesz etikai bizottságának döntése.

Az LMP a közleményben felsorolta kívánalmait Hoffmann Rózsa utódjával kapcsolatban. Ezek között szerepel, hogy “nem azt nevezi majd törvényelőkésztésnek és konzultációnak, amikor meg nem nevezett szakértőivel titokban beszélget” és nem a gazdagoknak nyújtott adókedvezményekért, hanem a pedagógusok béremeléséért fog harcolni.

Az ellenzéki párt ugyancsak elvárja az új oktatási államtitkártól a többi közt azt, hogy képes legyen a Pénzügyminisztériummal megértetni: a kormánynak nemcsak morális kötelessége, de foglalkoztatáspolitikai szempontból érdeke is, hogy az oktatásügynek ne kevesebb, hanem több jusson, valamint azt, hogy ne csak beszéljen az óvoda fontosságáról, hanem minden 3 éves gyerek számára elérhetővé is tegye azt, az alapítványi iskolákat pedig ne lehetetlenítse el.

Az oktatási államtitkárság hétfőn erősítette meg az MTI-nek, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője később azt közölte: Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik